Werkgroep Oude recepten

 
In vroeger tijden werd met de regelmaat van de klok gebakken in het alom bekende 'bakkes' (bakhuis). Men bakte er brood en bij gelegenheid ook vlaaien. Vroeger besteedde men vaak veel meer tijd aan het bereiden van maaltijden. De fijnheid van de ouderwetse keuken wordt nog regelmatig toegepast in vele huishoudens. Wie kent nu niet die ouderwetse 'knien in 't zoeër' - al dan niet voorzien van peperkoek of 'zeem' - met Kerstmis?
Een ware keukenprinses - tevens lid van de HKV - zoekt mensen die oude recepten hebben bewaard, het liefst handgeschreven, want daar staan net die typische aparte ingrediënten op genoemd. Ook is zij op zoek naar foto's van b.v. het bakken van kermisvlaaien, het onderhouden van de bakhuizen, het koken tijdens communie's etc.

Heeft u interesse om samen met haar bepaalde gerechten te bereiden, neem dan contact op via hermientje@live.nl of via 043-4511638.
Vanaf de jaarvergadering van 17 januari 2008 bestaat de werkgroep inmiddels uit 5 personen. Ze willen recepten gaan verzamelen en ook daadwerkelijk gaan uitproberen.